Patru moldoveni, condamnați pentru trafic de copii și ființe umane

puscarie_rtv_54956000

Patru persoane au fost condamnate în total la 73 de ani de detenţie pentru comiterea traficului de copii şi fiinţe umane, precum şi constrîngerea de a face declaraţii mincinoase. Procuratura Generală a demonstrat vinovăţia celor patru, instanţa stabilindu-le pedepse a cîte 25, 22, 15 şi 11 ani închisoare. Cel de-al cincilea membru al grupului criminal a fost absolvit de magistraţi de răspundere penală.

Procurorii au demonstrat că, la finele anului 2013, inculpaţii au creat un grup criminal organizat, specializat în trafic de persoane, care a activat pînă în luna mai 2015, atunci cînd activitatea criminală a acestuia a fost anihilată de organele de drept.

În perioada respectivă, membrii grupului criminal organizat au traficat unsprezece persoane, printre acestea – şase minore, care au fost recrutate şi exploatate sexual comercial în apartamente din capitală, acţiuni săvîşite prin ameninţare şi cu aplicarea violenţei fizice şi psihice, prin abuz de situaţia de vulnerabilitate a victimei.

Procurorii vor contesta sentinţa primei instanţe şi vor solicita condamnarea tuturor membrilor grupului criminal la pedepse cu închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By