16.1 C
Chișinău
Sunday, July 25, 2021

O parte din vânzătorii din preajma Gării s-au mutat la “Agrovista”, alții refuză

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Primăria municipiului Chișinău informează că deja a treia săptămână, teritoriul din preajma Gării (bd. Gagarin, Aleea Gării) este eliberat de comercianții ambulanți. Acestora li s-au oferit locuri în piața “Agrovista” din str. Tăbăcăria Veche, 25.

Potrivit pretorului interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu, majoritatea vânzătorilor ambulanți, circa 300 persoane, s-au conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecând să vândă în piață, pentru că acolo dispun de toate condițiile necesare pentru activitate. Și doar 20-30 comercianți sunt împotrivă.

În cadrul ședinței de luni a Primăriei, Pavel Rusu a spus că, administrația pieței “Agrovista” nu percepe, deocamdată, niciun fel de plăți de la vânzătorii de vechituri. Pentru viitor s-a convenit ca locul de comerț pentru pensionari și persoane social-vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vânzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

Primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața “Agrovista” să le fie asigurate condiții adecvate, atât cele sanitare, cât și pentru activitatea comercială/depozitare și accesul în piață.

La fel, Nistor Grozavu a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări “Chișinău-Proiect”, Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene.

Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează 44 de piețe comerciale.

foto: diez.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img