VIDEO // Dodon a depus flori la Memorial, iar seara va cânta Leps în PMAN

memorial 9 mai.jpg55

Președintele Igor Dodon a depus flori, la ora 09.00, la Focul Veșnic din cadrul Complexului Memorial Eternitate cu ocazia actelor eroice în cadrul operațiunii Iași-Chișinău, iar la ora 11.00 vor avea loc manifestații comemorative la Complexul Memorial Șerpeni.

În cadrul unei conferințe de ieri, organizată de Comitetul Național ”Victorie” dedicată aniversării a 73-a a operațiunii Iași-Chișinău, Igor Dodon a declarat că „operaţiunea Iaşi-Chişinău, pe care istoricii au numit-o „Cannes de Iaşi-Chişinău”, este pe bună dreptate considerată drept una dintre cele mai reuşite operaţiuni militare din istorie. Această Operaţiune face parte din renumitele “Zece lovituri” – operaţiuni ofensive ale trupelor sovietice”.

La fel, Dodon a mai spus că i s-a făcut ruşine atunci cînd a citit, pe una din paginile de pe internet, că Operaţiunea Iaşi-Chişinău a fost calificată ca o „zi ce dezbină societatea”.
„Nu, domnilor, această sărbătoare nu dezbină, ci consolidează societatea. Ea îi reuneşte pe toţi oamenii care trăiesc în ţara noastră, care au conştiinţa trează şi cărora le este scumpă memoria istorică”, a mai spus șeful statului.

Cu ocazia aniversării Operațiunii, președintele a pus la cale și un concert care va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 18.00. Pe scenă va urca, în premieră, Orchestra Naţională Prezidenţială, Corul Arhieresc al Mănăstirii Curchi și interpretul rus Grigori Leps și vor interpreta cunoscuta piesă „Smugleanca”.

You may also like

Comments are closed.

By