India // Un imobil s-a prăbușit în Mumbai. Mai multe persoane au murit (FOTO)

605574-bhendi-bazar-build-collapse-1-pic-by-salman-dna

Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui imobil joi dimineață într-o zonă dens populată din Mumbai, capitala economică a Indiei, în timp ce alte peste 30 de persoane sunt prinse sub dărâmături, relatează Reuters. Bilanțul morților s-ar putea agrava, anunță autoritățile.

Agenția de presă France Presse relatase anterior că echipele de salvare caută să recupereze în jur de 40 de persoane prinse sub dărâmăturile clădirii prăbușite. În clădire trăiau 8 sau 9 familii.

645x344-at-least-3-dead-dozens-trapped-after-building-collapses-in-indias-mumbai-1504162680649

31collpase02

Clădirea cu patru etaje, situată într-o zonă comercială din centrul acestei metropole indiene, s-a prăbușit joi dimineața la ora locală 08:40 (03:10 GMT), notează Agerpres.ro.

“Estimăm că în jur de 40 de persoane sunt prinse sub dărâmături și o echipă de 43 de persoane efectuează operațiuni de salvare”, a indicat pentru AFP un responsabil al unității de gestionare a dezastrelor.

31collpase01

31collpase03

31collpase04

Clădirile se prăbușesc frecvent în India, în special în perioada ploilor torențiale provocate de muson, care durează din iunie până în septembrie în partea subcontinentală a țării.

Ploi puternice au paralizat săptămâna aceasta Mumbai, antrenând oprirea forțată a activității multor instituții în agitata capitală economică a Indiei și decesul a 10 persoane.

De altfel și în cazul dat poliția suspectează că ploile abundente din ultimul timp ar fi putut șubrezi clădirea, mai ales că toate imobilele din acest cartier sunt vechi.

În 2013, 60 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unei clădiri dintr-un cartier rezidențial, într-una dintre cele mai grave tragedii de acest gen din Mumbai.

You may also like

Comments are closed.

By