Igor Gamrețchi, condamnat la 2 ani de închisoare // Amenință că, dacă va face declarații, jumătate din colegii din Primărie vor pleca

gamretchi

Fostul șef al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Primăriei mun. Chișinău, Igor Gamrețchi a fost recunoscut vinovat și condamnat la doi ani de pușcărie. Decizia a fost pronunțată astăzi de către Judecătoria Chișinău.

„Se aplică lui Gamreţki Igor Petru o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de doi ani cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis”, a declarat judecătorul.

După pronunțarea sentinței, Igor Gamrețchi s-a arătat deranjat de decizia instanței și a spus că hotărârea de astăzi va fi atacată. Totodată, fostul șef al Direcției Transport Public și-a amenințat colegii din Primăria Chișinău.

„Mă așteptam la o măsură nu atît de aspră. O să încerc să-mi apăr drepturile până la final. Fiecare va răspunde pentru ceea ce a făcut. Nu cineva va duce carul în spate pentru altcineva. S-a terminat situaţia aceasta. Dacă dau eu declaraţii, cred că jumătate dintre colegi o să trebuiască să plece. Fiecare își apără drepturile conform legislaţiei și adevărului. A stabili adevărul înseamnă a stabili adevărul, dar nu a ascunde, a discuta și a scrie pe internet și pe Facebook. Dacă mă apuc de scris, o să le pară rău”, a spus Gamreţki.

Amintim că șapte persoane au fost reținute, în luna aprilie, într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Printre acestea se numără viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking şi omul de afaceri Alexandr Pincevski, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

You may also like

Comments are closed.

By