Hoţi de biciclete, încătuşaţi de poliţiştii sectorului Botanica (VIDEO)

Screenshot_2

Ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au identificat şi reţinut trei indivizi, bănuiţi de comiterea unui şir de furturi de biciclete din scările şi curţile caselor de locuit din sectorul Botanica al Capitalei. Aceştia s-au dovedit a fi originari din Chişinău, cu vârstele cuprinse între 15 ani şi 23 ani, dintre care doi anterior fiind documentaţi de poliţişti, pentru fapte similare.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul investigaţiilor demarate, bănuiţii sustrăgeau bicicletele lăsate de proprietari în scările blocurilor de locuit sau legate de pilonii din curte. Potrivit lor, lacătul lanţului de la bicicletă era deteriorat cu un ciocan, după care hoții dispăreau într-o direcţie necunoscută. Aceștia acţionau atât ziua, cât şi pe timp de noapte. Preliminar s-a stabilit că, bănuiții ar fi sustras cel puţin cinci biciclete, pe care ulterior le-ar fi vândut unor necunoscuţi la preţuri simbolice.

În acest context s-a dispus iniţierea unor acţiuni speciale de investigaţii, pentru a identifica cumpărătorii şi a ridica bicicletele furate, care până în prezent au depistat două biciclete.

Totodată a fost pornită o cauză penală pentru furt, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By