Două autocare ”gemene”, depistate cu modificări mecanice neautorizate

Screenshot_3

Polițiștii de frontieră au reținut două autocare, în punctul de trecere ”Costești”, care circulau cu abateri de la legislația în vigoare, fiind depistată neconcordanța datelor din certificatele de înmatriculare cu cele aplicate pe plăcuțe.

Astăzi, în jurul orei 02:30, pe direcția intrare în țară s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare traversării frontierei de stat două autocare marca Temsa, ambele înmatriculate în R. Moldova. La nivelul Poliției de Frontieră existau informații asupra unităților de transport precum că ar circula cu abateri de la legislația națională, inclusiv cu mai multe nereguli în acte. În acest sens, cele două autocare au fost supuse unui control minuțios.

În urma verificării fizice a mijloacelor de transport, dar și a documentelor prezentate de către conducătorii auto, cetățeni moldoveni de 29 și, respectiv, 58 de ani, polițiștii de frontieră au stabilit că numărul înscris în certificatele de înmatriculare nu coincinde cu cel aplicat pe şasiul autocarelor, numărul VIN a suferit modificări mecanice.

Ambele autocare au fost indisponibilizate pe teritoriul punctului de trecere până la elucidarea tuturor circumstanţelor. Pasagerii aflați în unul din ele au fost transferați într-un autocar, care s-a apropiat special pentru transportarea călătorilor la destinație.

Reținerea în cauză se înscrie în șirul acțiunilor, realizate cu scopul combaterii circulației transfrontaliere ilegale, în cadrul Operațiunii ICAR.

Screenshot_2

Screenshot_1

You may also like

Comments are closed.

By