21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Dosarul „Palmieri și stele” // Încă o cauză penală deschisă pe numele șefilor

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În privința administratorilor complexului de locuințe „Palmieri și Stele” a fost disjungată o altă cauză penală, care a fost transmisă în instanța de judecată. Conform raportului inspecției financiare, s-a constatat că suma mijloacelor financiare a investitorilor, utilizate neconform destinației, depășește 101 000 000 lei.

Totodată, la 21 august 2017, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, au fost reținuți, pe un termen de 72 ore, actualul administrator de insolvabilitate al întreprinerii și contabilul-șef al acesteia.

Suspecții sunt bănuiți de complicitate la comiterea infracțiunii prevăzute de art. 191 alin. 5 Cod penal ”Delapidarea averii stăine în proporții deosebit de mari”, manifestată prin faptul că, folosind intenționat situația de serviciu, au contribuit la stingerea datoriilor debitorilor întreprinderii, în sumă totală de aproximativ 15 500 000 lei. Aceste mijloace financiare urmau să fie restituite întreprinderii și utilizate în scopul finisării construcției blocului locativ.

Amintim că, membrii unui grup infracțional (soțul, soția și fiul acestora), administratori a două firme, au fost reținuți în martie 2017, iar ulterior plasați în arest în Penitenciarul 13.

În perioada anilor 2007-2015, cele trei persoane au primit bani de la mai multe persoane pentru a construi complexul locativ de la Ciocana „Palmiere şi Stele”. Șefii companiilor menționate au folosit mijloacele financiare primite de la viitorii locatari în scopuri personale, pentru procurarea automobilelor de lux, apartamentelor și restituirea unor credite pe care le aveau.

Ca urmare a acțiunilor ilegale ale persoanelor în cauză, au pătimit peste 400 de familii, care au achitat practic întreg costul apartamentului și până la moment nu au loc de trai.

Mijloacele bănești, primite în numerar, au fost depuse pe contul unei alte întreprinderi, din numele membrului grupului-fondator al întreprinderii în cauză, sub forma investițiilor personale și nu a investitorilor reali.

Pe bunurile administratorilor a fost aplicat sechestru. Este vorba de locuri de parcare, apartamente în mun. Chișinău, automobile personale și loturi de teren extravilan în suburbia mun. Chișinău.

Totodată, a fost autorizată aplicarea sechestrului asupra a șapte automobile de lux fabricate în perioada anilor 2004-2011 (Range rover Sport, BMW X5, Mitsubishi Outlender, Mercedes, Jaguar XJ) procurate de către factorii de decizie din cadrul unui SRL. Valoarea totală a bunurilor sechestrate este de 9 183 479 lei.

În caz că li se va dovedi vinovăția, suspecții riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani închisoare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img