Dorin Chirtoacă, în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

chirtoaca privesc.jpg5678

Curtea de Apel a decis astăzi prelungirea mandatului de arest pentru primarul general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat temporar din funcție. Conform hotărârii, Dorin Chirtoacă, va mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu.

Amintim că Dorin Chirtoacă este vizat în dosarul parcărilor cu plată. Potrivit actului de învinuire, primarul capitalei a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată.

În dosarul parcărilor cu plată este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Dorin Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal.

La fel, primarul a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH. La rândul său, această companie ar fi devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate dintre responsabili din Primăria capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră EME PARKLEITSYSTEM GmbH.

foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By