Doi proxeneți din Căușeni, prinși în flagrant. Transportau tinere la București (VIDEO)

Screenshot_4

Doi cetățeni moldoveni care traficau în România tinere cu statut social vulnerabil au fost reținuți. Fetele, cărora li se promiteau slujbe bine plătite în orașul București, erau obligate să se prostitueze.

Acum trei luni, echipa mixtă formată din ofițerii de investigații din cadrul IGPF, ofițerii de urmărire penală ai Aeroportului Internațional Chișinău și procurori, a intrat în posesia unei informații despre doi locuitori ai r-nului Căușeni, R. Moldova, ambii de 23 de ani, care profitând de naivitatea tinerelor și de situația lor materială precară, le racolau și le transportau în România.

În baza informațiilor acumulate, dar și în vederea reținerii proxeneților în flagrant delict, a fost realizat un filaj al acțiunilor infracționale. În rezultat, s-a stabilit că persoanele vizate după indentificarea potențialei victime, acordau suportul necesar în perfectarea actelor de călătorie. Ulterior, asigurau nemijlocit transportarea acesteia peste frontiera de stat. În acest sens, pe traseul Chișinău-Leușeni, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora în timp ce intenționau să iasă din țară împreună cu o tânără racolată.

Pe numele ambilor reținuți au fost emise mandate de arest preventiv pentru 25 și respectiv 30 de zile. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în scopul identificării altor victime, dar și a persoanelor implicate în infracțiune.

You may also like

Comments are closed.

By