Doi moldoveni și doi turci au încercat să treacă frontiera ilegal

Screenshot_4

Doi cetățeni turci și alți doi moldoveni sunt documentați pe faptul trecerii frontierei de stat prin eludare, trei dintre aceștia fiind reținuți pentru 72 de ore. Persoanele au fost depistate de către polițiștii de frontieră în comun cu grănicerii ucraineni, în timp ce traversau în mod fraudulos frontiera moldo-ucraineană.

Unul dintre ei, un bărbat de 33 de ani, cu cetățenia României și a R. Moldova, a fost observat în seara zilei de 28 august de către locuitorii satului Grimăncăuți. Acesta înainta grăbit dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. În baza declarațiilor acestuia, s-a confirmat infracțiunea săvârșită – trecerea ilegală a frontierei din Ucraina în R. Moldova, eludând controlul de frontieră. Făptașul a fost reținut pentru 72 de ore.

Cel de-al doilea cetățean moldovean a fost depistat ieri, 29 august curent, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră ”Tudora”. În rezultatul unui schimb de informații cu omologii ucraineni, polițiștii de frontieră au reținut la doar 15 metri de linia de frontieră un locuitor al satului Palanca. Tânărul de 33 de ani a încercat să revină clandestin în țară, justificând intenția sa prin faptul că a depășit termenul de ședere în Ucraina și legal urma să fie amendat. În prezent este cercetat, în stare de libertate, pentru încălcarea frontierei.

Pe numele a doi cetățeni ai Turciei au fost pornite cauze penale pe faptul bănuielii rezonabile de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 362 CP al RM – trecerea ilegală a frontierei de stat. Bărbații de 20 și 37 de ani, reținuți urmare a unor acțiuni comune desfășurate de către polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, au fost plasați în arest preventiv pentru 72 de ore. Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările întru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Screenshot_3

Screenshot_2

You may also like

Comments are closed.

By