Dodon amenință PD-ul și Guvernul că-i va exclude din componența Consiliului Suprem de Securitate

dodon

Președintele Igor Dodon a ieșit în fața presei cu o replică, după ce șeful Legislativului a anunțat că reprezentanții Guvernului și Parlamentului nu vor participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată astăzi.

Șeful statului a declarat că decizia Partidului Democrat este una politică și fără temei legal.

Subiectul cu Rogozin a fost al cincilea din „Diverse”. Trebuiau să vină cu argumente. Faptul că nu au avut curajul să vină la ședința Consiliului confirmă că decizia a fost una politică, care nu are argumente legale și care are scopul de a înrăutăți relațiile cu Federația Rusă. Nu exclud că a fost dictată de partenerii de peste ocean.

Președintele Dodon a mai spus că nu-i ia apărarea vicepremierului rus, ci doar apără interesele naționale ale țării.

Eu nu-l apăr pe Rogozin sau altă persoană, eu apăr interesul național al RM și sunt pentru restabilirea relațiilor cu Federația Rusă. Suntem în relații bune cu toți. De aceea decizia de astăzi a Partidului Democrat nu are nimic comun cu interesul național al RM.

Totodată, șeful statului a lansat și amenințări în adresa PD și a Guvernului. El a declarat că îi va exclude din componența Consiliului Suprem de Securitate.

Vreau să preîntâmpin că, dacă Partidul Democrat și Guvernul dorește să boicoteze ședințele Consiliului Suprem de Securitate, voi fi obligat să modific componența ca să avem cvorum și posibilitate de a lua decizii fără ei. Formarea componenței CSS se formează și se aprobă prin decretul președintelui RM. Astăzi, jumătate au venit, jumătate – nu. Cvorumul trebuie să fie 2/3. Asta înseamnă că în zilele următoare vom iniția o altă ședință a Consiliului Suprem de Securitate. Lasă-i să boicoteze… Lasă-i să nu vină

Amintim că președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că nu vor participa la ședința CSS din motiv că pe agendă a fost inclus subiectul referitor la declararea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin ca persona non grata pe terioriul RM. Potrivit lui Candu, acest subiect ține de competența Guvernului și nu a Consiliului Suprem de Securitate.

You may also like

Comments are closed.

By