Condiţii insalubre, produse expirate şi băuturi contrafăcute, depistate în două magazine din Capitală

Рисунок1-38

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descins verificări inopinate la doi agenţi economici, specializaţi în prestarea serviciilor de alimentaţie publică. Poliţiştii au depistat încălcări legislative în activitatea acestora, condiţii antisanitare în care se păstrau băuturile alcoolice contrafăcute şi produsele alimentare preparate.

În timpul controalelor s-au depistat cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice contrafăcute, fiind expuse la vânzare în lipsa tuturor actelor obligatorii, prevăzute de lege, iar unele produse alimentare depistate la vitrine aveau termenii de valabilitate expiraţi. Totodată, administraţiile întreprinderilor n-au putut explica surplusul de mijloace financiare necontabilizate, fiind depistate de poliţişti în aparatele de casă şi control, precum şi păstrarea unor înscrisuri de ciornă. Iar în dulapul unui magazin a fost depistat un pistol, care ar aparţine proprietarului, păstrat ilegal.

Probele depistate au fost specificate în procesele verbale de constatare a contravenţiilor, pentru ulterioara prezentare în instanţa de judecată, fiind depozitate conform procedurii.

Conform legislaţiei în vigoare, factorii de decizie ai întreprinderilor riscă amenzi în mărime de până la 15 000 lei, iar instituţiile competente în domeniul prestării serviciilor de alimentaţie publică urmează să se expună, după ce vor fi sesizate de către poliţişti.

You may also like

Comments are closed.

By