Cod ROŞU de caniculă în nouă ţări din Europa

canicula

Meteorologii au emis avertizare cod roşu de caniculă pentru joi şi vineri, în nouă state din Europa: Italia, Polonia, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina, Elveţia, Croaţia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius.

Austria, Bulgaria, Germania, Spania, Franţa, Republica Moldova, Macedonia şi Slovacia sunt vizate, în acelaşi interval de timp, de o avertizare cod portocaliu de temperaturi ridicate.

Şi România este sub cod roşu, vineri şi sâmbătă, în jumatatea de vest, în estul regiunii fiind în vigoare un cod portocaliu de caniculă. Sunt anunţate temperaturi de până la 42 de grade.

Ministerul Afacerilor Externe a emis avertizări de temperaturi ridicate pentru începutul lunii august în mai multe state europene, printre care Ungaria, Italia, Serbia şi Croaţia.

Mai multe judeţe din Ungaria se confruntă, începând de marţi dimineaţă, cu un cod roşu de caniculă. Acestea sunt Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok şi Békés. În restul ţării este în vigoare o avertizare cod portocaliu de caniculă.

Prima săptămână din august aduce temperaturi foarte ridicate şi în Italia. În regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata şi Puglia temperaturile vor depăşi 40 de grade.

În intervalul 1-4 august sunt anunţate temperaturi extreme şi în Serbia, unde meteorologii au instituit cod roşu de caniculă. Avertizare de caniculă este până pe 7 august şi în Muntenegru.

sursa: Mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By