Care sunt localurile de noapte, „vizitate” aseară de Poliția Capitalei și în care au fost depistate produse expirate

Рисунок1-28

Poliția Capitalei, asistați de către mascații Batalionului cu Destinație Specială „FULGER”, au descins în seara zilei de 10 august, în trei cluburi de noapte din Capitală. Potrivit unui comunicat al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, oamenii legii au descoperit în cele trei localuri produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, dar și mai multe băuturi alcoolice dubioase.

Surse demne de încredere, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, au comunicat pentru Today.MD că, oamenii legii au dat buzna în două localuri din sectorul Centru și la unul din cartierul Telecentru. Este vorba despre Muzette Karaoke & Cafe, din sectorul Centru de pe strada Tighina 49A, cafeneaua Merci de pe strada Ismail și disco Aliodor de pe strada Gheorghe Asachi din cartierul Telecentru al Capitalei.

Potrivit lui Alexandru, persoana care la telefon s-a prezentat drept administratorul localului Muzette Karaoke & Cafe, perchezițiile au avut loc, însă nu au fost depistate careva încălcări.

„Da, au fost făcute percheziții, însă nu au fost depistate careva încălcări în activitatea localului. Am prezentat toate facturile, actele și certificatele de  calitate. Urmează să mă duc să le transmit copia certificatului de calitate pentru ultima achiziționare de legume și pește”, a declarat Alexandru.

Maria Sili, administratoarea cafenelei Merci, la rândul său a confirmat perchezițiile efectuate de către oamenii legii, însă la fel a zis că nu au fost depistate produse alterate, iar încălcările care au fost depistate de oamenii legii, au fost ca și în alte cazuri precedente.

„Nu sunt la moment în local ca să vă pot spune dacă au fost depistate produse alterate. Am fost aseară la fața locului când s-au făcut percheziții, dar ca întotdeauna când se fac percheziții se găsește câteceva. Au luat la expertiză niște băuturi alcoolice care nu le-au plăcut și urmează să prezentăm niște acte”, a subliniat Sili.

Reprezentanții disco-clubului Aliodor de la Telecentru, nu au fost de găsit, însă nu este un secret pentru polițiștii care activează în zonă, atât cât și pentru locatari, că localul în cauză este unul dintre cele mai problematice localuri din regiune.

Potrivit comunicatului emis de către Serviciul de Presă al Poliției Capitalei, în urma perchezițiilor efectuate în cele trei localuri au fost  ridicate cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice tari de provenienţă şi calitate dubioasă, întrucât administratorii n-au prezentat actele necesare impuse de lege.

Totodată, s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi şi păstrate în condiţii insalubre şi la temperaturi necorespunzătoare. De asemenea au fost depistate mijloace financiare fără a fi contabilizate, precum şi acte de ar demonstra desfăşurarea activităţii frauduloase.

Toate probele depistate au fost sigilate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar factorii de decizie urmează a fi sancţionaţi cu amenzi în mărime de până la 15 000 lei.

Respectiv, urmează a fi sesizate instituţiile din domeniul alimentaţiei publice şi protejării drepturilor consumatorilor pentru luare de atitudine conform legii, iar poliţiştii vor prezenta toate probele şi circumstanţele documentate instanţei de judecată.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By