Au ajuns să falsifice și biletele de troleibuz. Un bărbat, reținut în momentul când încerca să le pună în circulație (VIDEO)

Screenshot_2

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani au deconspirat schema ilegală a unui individ. Acesta este suspectat de punerea în circulaţie a biletelor cu semne evidente de falsificare pentru călătorie cu troleibuzul.

Bărbatul de 39 ani, originar dintr-o localitate a raionului Criuleni, a fost reţinut în momentul când intenţiona să pună în circulaţie ilegală 291 bilete pe ruta troleibuzului nr.2. Asupra lui poliţiştii au depistat biletele şi le-au ridicat conform procedurii, pentru ulterioara exertizare şi stabilire a tuturor circumstanţelor.

Pe marginea acestui caz poliţiştii desfăşoară cercetări suplimentare pentru a identifica potenţialii complici, originea şi provenienţa biletelor ridicate, precum şi perioada de timp în care individul ar fi acţionat ilegal.

În acest context, forţele de ordine urmează să sesizeze administraţia parcului de troleibuze, pentru luare de atitudine şi stabilire a circumstanţelor ce prezintă interes.

Conform legislaţiei în vigoare, acţiunile individului cad sub incidenţa art.361 Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false Cod Penal, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 19 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 5 ani.

UPDATE // Potrivit șefului Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, pierderile se cifrează la câteva zeci de mii de lei. Totodată, Morgoci a mai declarat că trei taxatori au fost deja concediați. Aceștia cumpărau biletele la jumătate de preț, le dădeau la xerox, iar mai apoi le vindeau călătorilor.

You may also like

Comments are closed.

By