Atacul din Barcelona // Ministerul de Externe verifică dacă printre victime sunt moldoveni

barcelona atac.jpg66

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă atacul terorist care a avut loc astăzi în oraşul Barcelona, Regatul Spaniei, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi mai multe persoane rănite.

Reprezentanţii misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Madrid întreprind demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se aflau cetăţeni moldoveni.

„Ministerul îşi exprimă solidaritatea cu autorităţile Spaniei, regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi compasiunea faţă de familiile îndurerate.

Ministerul reiterează angajamentul ferm al Republicii Moldova în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora”, se spune într-un comunicat al insituției.

Totodată, se recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, aflați în or. Barcelona, să apeleze în caz de urgență linia fierbinte a Ambasadei Republicii Moldova din Regatul Spaniei la numărul de telefon +34 664598545.

Menționăm că un bărbat, aflat la volanul unei furgonete, a intrat în mulțime. Ultimul bilanț indică cel puțin 13 morți și circa 80 de răniți.

You may also like

Comments are closed.

By