Atacul cu furgoneta de la Barcelona // 13 morți și peste 100 de răniți. Poliția a arestat trei suspecți

Screenshot_3

Atentatul de joi după-masă, de la Barcelona, revendicat de Statul Islamic, s-a soldat cu 13 morți și peste 100 de răniți. Astăzi, poliția a arestat a treia persoană, la Ripoll, în provincia catalană Gerona.

„O a treia persoană a fost reținută la Ripoll în legătură cu atacurile”, a confirmat poliția catalană pe Twitter.

Poliția a lansat o amplă operațiune după atentatul de joi după-masă de la Barcelona, când o furgonetă a intrat în pietonii de pe bulevardul Las Ramblas, omorând 13 persoane și rănind peste 100.

Screenshot_4

3

barcelona atac.jpg66

barcelona atac

La câteva ore după atentatul de la Barcelona, poliția a anunțat că a ucis cinci suspecți care au intrat cu un autovehicul în pietoni la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona, și au rănit șase oameni, printre care și un polițist, citează Agerpre.ro.

La fel, cu câteva ore înainte de atac, un om a fost ucis și altul rănit de o explozie într-o locuință din Alcanar, de asemenea pe coasta catalană.

Screenshot_5

Amintim că panica s-a instalat pe La Rambla, cel mai cunoscut bulevard din Barcelona, imediat după ora locală 17:00. O dubă a pătruns pe această stradă dinspre Piaţa Catalunya şi a intrat în plin în pietoni. Ca să facă un număr cât mai mare de victime, şoferul a condus aproximativ 500 de metri în zig-zag. S-a oprit într-un final într-un chioşc de ziare, scrie digi24.ro.

Oamenii de pe stradă s-au repezit în magazine de teamă că vor fi atacaţi din nou. 80 de persoane s-au refugiat într-o biserică.

Timp de câteva ore a fost o confuzie totală. S-a vorbit iniţial de un atacator, apoi de doi, iar presa a scris că unul dintre terorişti s-a baricadat într-un restaurant, unde ar fi luat mai mulţi ostatici. Într-un final, această informaţie a fost infirmată, în timp ce autorităţile au confirmat că au reţinut mai multe persoane care ar avea legătură cu atacul.

În afara furgonetei cu care a fost comis atacul, poliţia a mai găsit o dubă. Se pare că teroriştii ar fi trebuit să fugă cu această maşină, dar lucrurile nu au mers exact cum plănuiseră şi au fost nevoiţi să o abandoneze.

Screenshot_6

Este al optulea atac din ultimul an comis în Europa cu maşină. Seria a fost deschisă de atacul din Nisa, cel mai sângeros atac de acest gen în care au murit 85 de oameni.

You may also like

Comments are closed.

By