Atac la Barcelona // O furgonetă a intrat în mulțime: 13 morți și zeci de răniți (VIDEO/LIVE)

43547ebe00000578_4799836_pictured_ambulances_in_the_street_in_barcelona_a_26_1502984858330_43451900

Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din oraşul spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă. Cel puţin 13 oameni au murit şi 80 de persoane au fost rănite.

UPDATE // 23.00 // Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat atentatul, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

UPDATE // 21.30 // Atacul este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană, care a precizat că presupusul atacator este un islamist, Driss O., acesta fiind reţinut. Bărbatul a închiriat vehiculul din orăşelul Santa Perpetua de la Mogada, situat în apropiere de Barcelona.

Driss El Oukabir a mai fost reținut de poliție în 2012.

Nici o persoană nu este baricadată în nici un bar din Barcelona. Luarea de ostatici ar fi fost doar o modalitate de a distrage polițiștii, pentru ca Ouakbir să poate fugi, scrie El Periodico.

3

4

5

UPDATE // Cel puţin trei agenţi de poliţie au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul, la un filtru instituit în cadrul măsurilor de securitate din Barcelona, relatează cotidianul El Mundo.

20.00 // Incidentul a avut loc în zona Pieţei Catalunya din Barcelona. După ce a lovit aproximativ zece pietoni, autoutilitara de culoare albă s-a oprit în unul dintre chioşcurile care despart zona pietonală de pe Bulevardul La Rambla de benzile pe care circulă maşinile, citează Mediafax.

barcelona atac.jpg66

Screenshot_20

08171958-670998702

Poliţia spaniolă a confirmat că incidentul rutier a fost un act deliberat, însă deocamdată nu se poate stabili că a fost atac terorist, afirmă surse citate de cotidianul El Pais şi de agenţia Reuters.

Screenshot_19

„A fost un act deliberat şi masiv”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei citat de El Pais.

„Deocamdată, nu se poate confirma că este vorba de un atac terorist”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Barcelona, citat de agenţia Reuters.

Surse citate de presa spaniolă susţin că doi indivizi înarmaţi ar fi intrat într-un restaurant şi ar fi luat ostatici.

Este vorba de un restaurant cu specific turcesc, Luna de Istanbul, situat în apropierea Bulevardului La Rambla. Localul a fost înconjurat de forţele de ordine. Nu se ştie clar câţi ostatici sunt în restaurant.

Transmisiune LIVE:

You may also like

Comments are closed.

By