9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

ALERTĂ la Mangalia // Navă cu 50 de migranți, depistată de Garda de Coastă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Cel puțin 50 de migranți, printre care și copii, aflați pe o ambarcațiune, a fost depistată, noaptea trecută, la 15 mile travers de Mangalia, România. S-a dat alerta Search and Rescue și nava cu migranți a fost somată să se oprească.

Nu se știe din ce țară provin transfugii dar, cel mai probabil, au fost ambarcați în Turcia. După identificarea și trierea epidemiologică a migranților, polițiștii de frontieră vor începe cercetările pentru identificarea călăuzelor, urmând să stabilească ce măsuri vor fi luate în privința transfugilor, scrie evz.ro.

“În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra-SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află migranţi. La nivelul M.R.C.C. Constanţa (Centru de Coordonare pentru Salvarea Maritimă) s-a iniţiat intervenţia S.A.R. (Căutare şi Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia. Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz”, se spune într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

În urmă cu două săptămâni, 69 de irakieni, din care 29 copii, au fost aduși la Mangalia cu o navă condusă de un bulgar și un cipriot. Cei doi au fost arestați.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img