A fost fondată Agenția Națională pentru Sănătate Publică, prin reorganizarea mai multor instituții de profil

foto-img_6275

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un proiect de hotărâre privind crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică prin reorganizarea mai multor autorități din domeniu.

Documentul urmărește asigurarea unui sistem instituţional funcţional, restructurat şi consolidat în domeniul sănătății publice, separarea funcțiilor de politici și de implementare, concentrarea funcțiilor de control din domeniul sănătății, în conformitate cu Conceptul privind reforma serviciului de supraveghere de stat a sănătății publice, aprobat anterior.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică urmează a fi creată prin fuziunea următoarelor instituții: Centrul Național de Management în Sănătate, Consiliul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate, Centrul Național de Sănătate Publică și Centrele de Sănătate Publică teritoriale, cu transferul către noua autoritate a competențelor de control ale altor instituții din sectorul de sănătate.

În urma fuzionării acestor entități, patrimoniul, bugetele pentru anul curent ale instituţiilor, precum și angajații vor fi transferați către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Reorganizarea urmează să fie efectuată în termen de aproximativ două luni.

You may also like

Comments are closed.

By