VIDEO // Contrabandă cu mercur la Ocnița! Din grupare fac parte doi foşti angajaţi ai MAI

Screenshot_14

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, în comun cu angajaţii SIS au reţinut în flagrant delict membrii unui grup criminal în timp ce treceau Mercur peste frontieră.

Reținerea a avut loc pe 10 iulie, imediat după trecerea frontierei vamale a Republicii Moldova cu Ucraina pe la punctul local de trecere „Clocuşna – Sokireanî”, din raionul Ocniţa. Aceștia aveau ascuns în secţiunea roţii de rezervă a portbagajului automobilului de model Opel Astra, o cantitate de aproximativ 1 kg de substanţă otrăvitoare de Mercur, care valorează pe piaţa neagră aproximativ 12 000 dolari SUA.

Concomitent, grupul de urmărire penală a descins la mai multe adrese din raionul Ocniţa, la domiciliile şi în automobilele membrilor grupului criminal. În cadrul percheziţiilor, au fost depistate şi ridicate arme păstrate ilegal şi mijloace băneşti care se presupune că ar fi obţinute din activitatea criminală.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că din gruparea criminală fac parte doi foşti angajaţi ai MAI, un agent al unei companii de asigurări, o persoană neangajată în cîmpul muncii, precum şi alte persoane la moment neidentificate de organul de urmărire penală.

Până la moment, au fost reţinuţi patru membri ai grupului criminal, care au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

În cazul constatării vinovăţiei, persoanele culpabile riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By