PLAN ROȘU la Iași! Un bărbat a anunțat că s-ar fi prăbușit un avion // UPDATE // Informația nu s-a confirmat

breaking news

UPDATE: 02.05 // După aproape trei ore de verificări, autoritățile române au decis încheierea căutărilor aerpnavei prăbușite.

„Începând cu ora 01.52 încetează aplicarea planului roșu. Forțele se retrag. Nu s-a confirmat informația primită la serviciul 112 în legătură cu prăbușirea avionului. Instituțiile cu atribuții în controlul zborurilor nu au semnalat dispariția vreunui aparat de zbor”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

UPDATE: 01.34 // Alte două persoane din localități diferite susțin că au văzut avionul semnalat la 112, a declarat pentru Agerpres, coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu. Una dintre persoane este din Costuleni, iar la Măcărăști – a doua, care ar fi relatat o variantă similară.

„Am vorbit cu apelantul principal, și cu alți oameni care confirmă că au văzut același lucru. Am făcut verificări la pas. Acum ne deplasăm între Măcărăști și Grozești. Mai avem o micuță zonă în care vom intra în curând. Suntem pe frontieră. La câțiva metri e Prutul. Am încercat să dăm și de autoritățile din Republica Moldova. Doctorul Arafat a vorbit cu autoritatea aeronautică din Republica Moldova, dar se infirmă, nu au moldovenii nicio pierdere. Sperăm să nu fie niciun accident”, a afirmat Diana Cimpoeșu.

„Primarul din Măcărăști ne-a spus că mai este cineva, un tânăr din Măcărăști. Ceva a fost sigur. Probabil a fost o aeronavă care a avut dificultăți în abordarea rutei unui avion obișnuit, care probabil că a aterizat între timp. Probabil că a zburat mai jos, a fost mai zgomotos. Noi așa credem, dar continuăm căutările. E vânt. Condițiile nu sunt grozave de zbor. Noi oricum vom căuta”, a mai declarat Diana Cimpoeșu.

00.38 // Codul roşu de intervenţie a fost activat, joi noaptea, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că un avion s-ar fi prăbuşit între localităţile Osoi şi Comana, din judeţul Iaşi.

„Este un apel primit la 22.45. Cetăţeanul spunea că e în zona Prisecani – Osoi (avionul prăbuşit – n.r.). Acum verificăm dacă se confirmă. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunţ am intrat sub cod roşu”, a declarat prefectul Iaşiului, Marian Şerbescu.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Iaşi, Elena Troia, a declarat că nu există informaţii despre prăbuşirea unui avion.

„Nu avem informaţii despre un posibil accident în care să fie implicat vreun avion care să execute cursa de la/sau către Aeroportul Iaşi”, a declarat Troia pentru Mediafax.

Mai multe echipaje ale ISU, Ambulanţei, ale SMURD, şi ale Poliţiei verifică informaţia.

Totodată, Poliţia de Frontieră Iaşi a luat legătura cu omologii din Republica Moldova, pentru că distanţă faţă de graniţă nu este mare și că ar putea fi vorba despre un avion din R.Moldova.

NGYwMDdjOTQ0MTJkMDllZDE2NzY1ZmVjMjJhOTM=.thumb

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul din localitatea ieșeană Prisecani care a sunat la serviciul 112. Acesta a povestit autorităților că a văzut „ceva alb ieșind spre coada unui avion mare care zbura peste deal, spre localitățile Costuleni — Osoi”, după care „avionul mare a intrat în picaj”, citează Agerpres.

You may also like

Comments are closed.

By