Un polițist din Cahul, reținut. Este cercetat penal pentru corupere pasivă

catuse

Un ofițer superior de investigație din cadrul Secției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului de Poliție Cahul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi extorcat și primit 8000 de lei pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu, mai exact pentru a nu atrage la răspundere contravențională un cetățean suspectat de achiziționarea, păstrarea și transportarea în scopul comercializării a 20 litri de băuturi alcoolice fără acte de proveniență. Totodată, polițistul ar fi dat asigurări că, în viitor, nu va opera verificări în privința bărbatului.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By