Un locuitor al raionului Glodeni a fost reținut pentru șantaj, fals în acte și escrocherie

SPIA MAI

Ofițerii SPIA în comun cu Procuratura raionului Glodeni și Inspectorul de Poliție Glodeni al IGP al MAI au reținut un bărbat de 51 de ani, fiind bănuit de un șir de infracțiuni.

Bărbatul a fost denunțat de un polițist din cadrul IP Glodeni, potrivit căruia bărbatul l-a șantajat să-i dea 3000 lei pentru ca să nu depună plângeri în diferite instanţe pe presupusele încălcări admise de către poliţist.

Totodată, în rezultatul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că bănuitul, făcând uz de o diplomă falsă a studiilor de învățământ superior, prin escrocherie, a obținut beneficii din contul statului de peste 100 mii de lei.

Astfel, Procuratura raionului Glodeni a pornit în privința bănuitului urmărirea penală, conform elementelor constitutive ale infracțiunilor prevăzute de art.189 (șantaj), 190 (escrocherie) și 361 (confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false) Cod penal.

Ulterior, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie, conform prevederilor art.166 Cod de procedură penală. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă sub forma de închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale.

You may also like

Comments are closed.

By