10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Un bărbat din Călărași, reţinut şi bănuit pentru furturi de pe şantierele de construcţii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un bărbat în vârstă de 52 ani, originar din raionul Calaraşi, a fost reţinut de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Centru, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuit de comiterea unui şir de furturi din locuinţele aflate în proces de construcţie. Conform circumstanţelor stabilite până în prezent, individul ar fi săvârşit cel puţi cinci furturi de instrumente electrice, folosite de munictori pe şantierele de construcţii. Acesta le-ar fi furat cu scopul de a le vinde ulterior unor persoane de încredere.

În urma perheziţiilor auorizate la domiciliul temporar din Chişinău, poliţiştii au depistat o parte din intrumentele sustrase. De obicei, acesta pătrundea pe teritoriul şantierului de construcţii pe timp de noapte. Bunurile depistate au fost ridicate de către forţele de ordine şi urmează să identifice eventualii proprietari.

Totodată a fost iniţată o cauză penală pentru furt, în cadrul căreia sunt desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii şi de urmărire penală, menite să identifice eventualii complici ai bănuitului.

Conform legislaţiei penale în vigoare el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img