Suedia va acorda asistență tehnică R. Moldova în realizarea proiectelor din sectorul energetic

img_0885_1

Suedia va acorda asistența necesară autorităților Republicii Moldova în realizarea unui studiu de sistem pentru determinarea soluțiilor eficiente de reabilitare a sistemului de generare a energiei electrice și termice în municipiul Chișinău. Declarația a fost făcută vineri de Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Oficialul suedez a mai menționat că autoritățile de la Stockholm vor susține Guvernul Republicii Moldova în procesul de modernizarea a sectorului energetic național, în special la implementarea proiectelor de eficiență energetică, de eficientizare a sistemului de alimentare cu energie termică a locuitorilor municipiului Chișinău, etc.

img_0879_1

Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul Suediei în efortul de îmbunătățire a climatului investițional și a condițiilor de afaceri, precum și de sporire a competitivității companiilor moldovenești pe piața Uniunii Europene.

În contextul ultimelor evoluții a cadrului juridic aferent implementării Pachetului III Energetic și adoptării de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii cu privire la energetică, vicepremierul Octavian Calmîc a reiterat necesitatea susținerii activităților desfășurate de ANRE, inclusiv de consolidare a capacitaților instituționale și de reglementare a sectorului energiei electrice și termice, notează Serviciul de Presă al Ministerului Economiei.

You may also like

Comments are closed.

By