Șeful „East Auto Lada” și directorul ADR NORD, reținuți pentru pentru tentativă de însușire a fondurilor europene // VIDEO

Screenshot_6

Directorul firmei „East Auto Lada” și directorul ADR NORD, Ion Bodrug, au fost reținuți astăzi ca urmare a unor percheziții efectuate de procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii SIS.

Urmărirea penală a fost pornită la 8 decembrie 2016 pe faptul confecționării și folosirii documentelor oficiale false și tentativei de escrocherie comise de către agentul economic „East Auto Lada”.

Agentul economic, în complicitate cu factorii de decizie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (ADR NORD), practica o activitatea frauduloasă, ca scop fiind asimilarea banilor acordați de Guvernul German în cadrul proiectului pentru achiziționarea autospecialelor de colectare a deșeurilor, suma contractului constituind 2 400 000 lei.

Astfel, agentul economic în scopul de a câștiga licitația și a ridica un supraprofit a falsificat documentele de proveniență a autospecialei, prin care fapt a înșelat beneficiarul final al achiziţiei publice (Primăria Florești), precum și prejudiciind imaginea Republicii Moldova faţă de finanţatorul german. Prin urmare agentul economic urma să obțină un profit de aproximativ 1 000000 lei, ceea ce constituie proporții deosebit de mari.

Astăzi, procurorii PCCOCS și SIS au efectuat percheziții la sediul agentului economic, în alte locații, în urma cărora au fost ridicate bunuri și obiecte referitoare la tranzacțiile efectuate.

Dacă persoanele inculpate vor fi găsite vinovate de comiterea infracțiunilor imputate, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

unnamed

unnamed (1)

You may also like

Comments are closed.

By