Rogozin amenință România: „Aşteptaţi-vă la o ripostă, ticăloşilor! // Dodon, către guvernare: „O să le iasă pe ochi…”

dodon rogozin

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin trebuia să aterizeze astăzi la Chișinău, cu un avion comercial al companiei S7 (PJSC, Siberia Airlines). Din cauza interdicţiei impuse de Ucraina, aeronava urma să traverseze spaţiul aerian al României, însă autorităţile de peste Prut s-au opus ca avionul lui Rogozin să survoleze țara vecină. După ce avionul a survolat Belarus, Polonia, Slovacia şi Ungaria, a aterizat pe Aeroportul din Minsk, ca apoi să ia zborul spre Moscova, potrivit datelor site-ului FlightRadar24.com.

Ulterior, oficialul rus a ameninţat, pe o pagină de socializare, că va reveni, dar de această dată la bordul unui bombardier. El a acuzat autorităţile române de periclitarea vieţilor pasagerilor aflaţi în avion.

„Autorităţile române au pus în pericol vieţile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul a ajuns până la Minsk. Aşteptaţi-vă la o ripostă, ticăloşilor!”, a scris Rogozin pe Twitter.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu preşedintele Igor Dodon şi cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski pentru a participa la manifestaţiile prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană a R.Moldova.

La ora 17.00, președintele Igor Dodon și Dmitri Rogozin urmau să aibă un briefing la Chișinău, însă a fost susținut doar de Igor Dodon. Șeful statului a acuzat Guvernul și majoritatea parlamentară pentru că au organizat un „show rusofob fără precedent”.

„Dar o să le iasă pe ochi asta, în cele din urmă. Vyidet bokom, kum spun rușii. Na kajdoe deistvie, esti protivodeistvie. Provocările repetate în adresa delegațiilor din Federația Rusă sunt parte a unei agende scrise nu la Chișinău sau București, ci în alte cabinete. Avem de-a face cu o conjurație NATO, care se răfuiește cu Rusia utilizând instrumentele politice docile din Moldova și România. Rolul autorităților moldovene sau române este unul executiv, dar decizia de a provoca un nou scandal diplomatic a fost luată în Occident. Lor le convine să creeze un alt conflict serios în regiune. Cu orice scop, se dorește împiedicarea apropierii malurilor Nistrului, deoarece împăcarea cu Transnistria va însemna că nici Unire nu va fi, nici NATO nu va ajunge pe Nistru”, a spus Dodon.

Totodată, Igor Dodon a menționat că, în ciuda faptului că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin și delegația sa au fost împiedicați să vină în Moldova, agenda sa rămîne neschimbată. „Voi participa la festivitatea de la Tighina/Bender, la aniversarea celor 25 de ani de la restabilirea păcii pe Nistru”, a conchis șeful statului.

You may also like

Comments are closed.

By