Reținere SPIA-CNA la Cahul // Un bărbat, încătușat. A încercat să mituiască un polițist de frontieră cu 5000 de dolari

dolari

Șeful Secției investigații speciale a Direcției regionale ”Sud” a IGPF al MAI, a sesizat Serviciul protecție internă și anticorpuție (SPIA) al MAI, despre tentativa unui bărbat de a-l mitui. Bănuitul intenționa să-i ofere inspectorui principal 3000-4000 de dolari SUA.

Bănuitul a încercat să-i ofere banii pentru ca angajatul Direcției regionale ”Sud” să nu înregistreze și să nu documenteze cazul de contrabandă cu eliberarea unităților de transport reținute și a mărfurilor de larg consum depistate în ele fără acte de proveniență, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina.

La 27 iulie, în jurul orelor 16.10, în adiacentul autogării din Cahul, angajaţii SPIA în comun cu organul de urmărire penală al DGUP a CNA, au reținut bărbatul în timpul transmiterii a 5000 de dolari.

În urma refuzului angajatului IGPF al MAI de a primi banii promiși, în sumă inițială de 3000-4000 dolari SUA, bănuitul a majorat suma până la 5000 dolari SUA.

Pe cazul dat, de către organul de urmărire penală al DGT ”Sud” a CNA, a fost pornită o cauză penală, conform indicilor infracţiunii prevăzute de art.325 alin. (2), lit.c) Cod Penal (corupere activă).

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova, iar la moment se petrec acţiunile de urmărire penală necesare în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi implicării altor persoane cu tangenţă la caz.

You may also like

Comments are closed.

By