Reţea de comercializare a alcoolului, deconspirată. „Marfa” a fost găsită în două garajuri din Capitală

Рисунок1-20

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani au demascat o reţea frauduloasă, bine organizată şi dirijată de trei bărbaţi.

Aceştia ar fi asigurat transportarea şi comercializarea băuturilor alcoolice contrafăcute atât pe teritoriul Capitalei, cât şi în raioanele ţării. Ei s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 ani şi respectiv 61 ani, domiciliaţi în Chişinău, care ar fi obţinut profituri în proporţii deosebit de mari, fără a achita impozite conform legii, astfel prejudiciind bugetul statului.

În acest context poliţiştii au descins percheziţii autorizate în două garajuri, unde erau păstrate buteliile cu alcool etilic. La faţa locului au fost depistate 52 de butelii din plastic, dintre care 7 vase erau pline cu alcool, iar în celelalte persista încă mirosul specific de alool etilic.

Totodată au fost ridicate înscrisuri de ciornă, privind evidenţa vânzărilor ilegale de băuturi alcoolice, precum şi bani în sumă de 25 370 lei şi 300 euro. Încăperile au fost sigilate conform procedurii până la decizia instanţei de judecată, iar bărbaţii sunt cercetaţi penal pentru practicarea ilegală de întreprinzător.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 47 000 lei la 67 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

You may also like

Comments are closed.

By