13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Razii la Piața Centrală! Poliția a ridicat un lot de produse cosmetice contrafăcute (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Poliţia Capitalei a sporit activităţile de combatere a traficului ilicit de mărfuri, în special cele contrafăcute, fiind desfăşurate razii specializate la acest compartiment, cu identificarea şi sancţionarea persoanelor implicate în aceste scheme frauduloase.

În acest context, ofiţerii de investigarea fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au iniţiat investigaţii în privinţa unei femei de 37 ani, care avea o tarabă improvizată pe teritoriul Pieţii Centrale unde comercializa produse cosmetice, chimice, de igienă şi parfumerie cu semne evidente de falsificare.

Poliţiştii au ridicat şi sigilat un întreg lot de produse de acest gen, pe care erau aplicate mărci renumite de talie internaţională, până la decizia instanţei de judecată cu ulterioara nimicire.

Totodată, acţiunile ilegale admise de către contavenient sunt investigate prin prisma Legii nr.139 cu privire la dreptul de autor şi drepturile conexe şi Legea nr.38 cu privire la protecţia mărcilor. Ea riscă să fie sancţionată conform art. 97 Codul Contravenţional, cu amendă în mărime de până la 4 500 lei.

Conform evaluărilor preliminare, valoarea produselor contrafăcute ridicate de către poliţişti, consituie aproximativ 14 000 lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img