PPE și Joseph Daul, calmați de europarlamentarul român Andi Cristea

andi-cristea

Declarațiile președintelui Partidului Popular European Joseph Daul prin care solicită Comisiei Europene reevaluarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova sunt periculoase, este de părere co-preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, Andi Cristea.

„Declarațiile publice ale președintelui Partidului Popularilor Europeni prin care solicită Comisiei Europene reevaluarea Acordului de Asociere semnat de UE cu Republica Moldova sunt periculoase din prisma obiectivului comun și strategic al familiilor politice europene de ancorare a Republicii Moldova în spațiul valorilor europene. Succesul Moldovei este și în interesul României, dincolo de pasiuni politice PPE de moment”, a scris europarlamentarul român pe Facebook.

În postarea sa, Andi Cristea face referiri și la declarațiile europarlamentarului PMP, Siegfried Muresan pe care le califică drept stridente și „descalificante pentru cineva cu pretenții de comunicator la Bruxelles”.

„Îl îndemn pe colegul meu europarlamentar PMP să se concentreze pe activitatea din comisia de buget a Parlamentului European, unde munca domniei sale este apreciată, și să lase deoparte declarațiile de politică externă, neavând un exercițiu adecvat al acestora. M-aș bucura ca în toamna acestui an, domnia sa să participe, pentru prima dată, la Chișinău la o întâlnire de diplomație parlamentară a Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, al carui membru, inactiv procedural, este”, a adăugat Andi Cristea.

În postarea sa, Andi Cristea se referă și la situația din Republica Moldova, „extrem de complexă”.

„Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă se află într-un proces de evaluare a modificărilor aduse sistemului electoral de Parlamentul de la Chișinău, urmând ca în perioada următoare să prezinte concluziile lor”.

Amintim că, după ce joi Parlamentul de la Chișinău a adoptat sistemul mixt de vot, liderul PPPE Joseph Daul a solicitat Comisiei Europene să sisteze orice finanţare din partea UE pentru Moldova şi a mai cerut ca să fie revizuit Acordul de Asociere.

You may also like

Comments are closed.

By