Peste 8 tone de metale feroase, depistat de poliție. Urma să fie exportat prin contrabandă în România

Screenshot_8

Ofițerii Direcţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Serviciului Vamal, au stopat, la 6 iulie 2017, pe teritoriul postului vamal Sculeni, un autocamion la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 45 de ani, domiciliat în municipiul Chişinău.

În urma verificărilor au fost depistate și ridicate peste 8 000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase, dintre care 3000 kg de metale fiind declarate, iar celelalte 5000 kg fiind tăinuite de reprezentanții firmei. Totodată, suspecții au efectuat o tentativă de export ilegal prin metoda includerii în documentele vamale a datelor neveridice privind categoria, tipul și cantitatea mărfii.

Ca urmare a investigațiilor petrecute de către forțele de ordine s-a stabilit că marfa aparţinea unei întreprinderi cu capital strain, fondator fiind un cetățean italian. Metalul era transportat din orașul Ungheni, destinat pentru a fi exportat prin contrabandă în România.

Metalul a fost depozitat pentru păstrare la o întreprindere specializată în acest domeniu. Ulterior, va fi efectuată expertiza pentru a stabili tipul şi valoarea mărfii.

La moment, fondatorul firmei se eschivează de organele de drept și de răspunderea penală, părăsind hotarele Republicii Moldova.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 248 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Contrabanda” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By