Percheziții la o întreprindere din suburbia Capitalei // Tone de legume și produse conservate, pregătite și păstrate în mizerie // VIDEO

Screenshot_7

În vizorul ofiţerilor de investigare a fraudelor economice ai sectorul Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a nimerit activitatea unui agent economic, specializat în prepararea şi conservarea produselor agro-alimentare.

Secţia de producere a fost depistată pe teritoriul unei suburbii a sectorului Ciocana, unde erau pregătite în condiţii antisanitare, iar factorii de decizie ai întreprinderii foloseau în procesul de preparare legume fără acte de provenienţă sau alterate.

La fel, poliţiştii au stabilit că, angajaţii aplicau pe produsele ambalate data producerii falsificată, precum şi nereguli în activitatea contabilităţii. Produsele urmau să fie distribuite unor reţele de magazine, pentru ulterioara comercializare.

Fiind desfăşurate percheziţii autorizate, forţele de ordine au depistat:

  • 2 tone de legume destinate pentru conserve;
  • 295 caserole cu produse conservate pe care erau aplicate etichete cu data producerii din viitor;
  • registre şi carnete cu înscrisuri de ciornă, privind schema ilicită de realizare a produselor
  • documente contabile dubioase şi alte probe ce pezintă interesc organului de urmărire penală.

În acest context, urmează a fi informat Centrul de Sănătate Publică şi Agentia Nationala pentru Siguranţa Alimentelor de a  suspenda activitatea întreprinderii.

Totodată a fost iniţiată o cauză penală pentru evaziunea fiscală a întreprinderilor, care prevede amendă în mărime de la 67 000 lei la 107 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By