Percheziții la Chișinău și Drochia // Este vizat un ofițer din cadrul INI (UPDATE)

procuratura anticoruptie

UPDATE // 17.00 // O persoană a fost reţinută în urma percheziţiilor, desfăşurate astăzi de către DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul, care a activat mai mulţi ani în calitate de poliţist, este bănuit că ar fi intermediat transmiterea unor sume de bani unui angajat al Inspectoratului naţional de investigaţii pentru soluţionarea unor cazuri legate de evitarea aplicării arestului în privinţa unor figuranţi pe dosare penale. Potrivit declaraţiilor martorilor, dar şi a documentărilor făcute de CNA, suma mitei pretinse pentru poliţist şi alte persoane, neidentificate deocamdată, s-ar estima la 10 000 de euro.

Amintim că, în dimineaţa acestei zile, au avut loc percheziţii la mai multe adrese din Chişinău şi Drochia, inclusiv la domiciliul angajatului INI, în automobilul acestuia, dar şi la o bază de odihnă din Durleşti, al cărei proprietar ar fi poliţistul. Datele preliminare arată că baza de odihnă activează nestingherit de mai mult timp fără niciun act înregistrat oficial.

12.49 // Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul unui ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP. Descinderile au loc în Chişinău şi în oraşul Drochia.

Potrivit șefului INI, Ion Iachimov, subalternul său ar fi vizat într-un dosar pentru trafic de influență, însă în cadrul perchezițiilor nu au fost găsite probe care ar prezenta implicarea acestuia în infracțiunea incriminată, notează Today.MD.

Reprezentanții Procuraturii nu au oferit deocamdată mai multe detalii.

You may also like

Comments are closed.

By