16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Percheziții într-o gospodărie din Ialoveni // S-au găsit arme de luptă, de vînătoare și muniții de diferit calibru (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Angajații Direcției de Poliție a mun.Chișinău de comun cu polițiștii sectorului Centru au inițiat acțiuni de investigații și de urmărire penală în privința unui bărbat, în vîrstă de 42 ani, domiciliat într-o localitate din raionul Ialoveni. Acesta este bănuit de păstrarea ilegală de arme și muniții, fiind reținut pe un termen de 72 de ore, în izolatorul Direcției de Poliție a mun.Chișinău.

Prin urmare, forțele de ordine au descins percheziții autorizate în gorspodăria bărbatului, unde au fost depistate arme cu țeava lisă și ghintuită, cartușe de diferit calibru, tuburi de cartușe utilizate, o grenadă, pulbere, precum și un obuz de artilerie de calibrul 36 mm. În acest sens, la fața locului au fost solicitați angajații Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare din cadrul IGP, pentru a fi sigilate și transportate în condiții speciale de securitate.

Totodată, au fost ridicate două arme de vînătoare cu țeava lisă, două arme automat cu țevile ghintuite, precum și două pistoale de modele neidentificate deocamdată. Toate munițiile și armele ridicate vor fi supuse unor expertize balistice de către experți.

Conform legislației penale în vigoare, bănuitul riscă să fie sancționat de către instanța de judecată cu privare de libertate pe un termen de la 2 ani pînă la 7 ani.

Poliția Capitalei informează că, persoana care a predat de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţinea fără autorizaţia corespunzătoare este liberată de răspundere penală.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img