Opt morți și 28 de răniți, găsiți în remorca unui camion într-o parcare din Texas

072316531452860344

Opt persoane decedate și 28 rănite au fost descoperite în remorca unui camion aflat într-o parcare din orașul american San Antonio, statul Texas (sudul SUA), relatează duminică AFP și DPA.

Potrivit site-ului nydailynews.com, camionul se afla într-o parcare a lanțului comercial Walmart.

Douăzeci și opt de persoane, dintre care 20 în stare gravă sau critică, au fost internate în șapte spitale din San Antonio. Mai multe persoane dintre cele găsite în viață sufereau de deshidratare, conform autorităților locale, citează Agerpres.ro.

„Am sosit la ora 00:26 (05:26 GMT) la locul incidentului și am găsit opt persoane decedate, în partea din spate a remorci”, a declarat șeful poliției din San Antonio, William McManus.

El a adăugat că bănuiește că vehiculul era implicat în trafic de persoane. Cel puțin 35 de persoane s-ar fi aflat în interiorul remorcii camionului. Șoferul camionului a fost arestat, dar identitatea sa nu a fost încă dată publicității.

Printre persoanele decedate se află și doi copii, iar celelalte au vârste cuprinse între 20 de ani și 40 de ani, a precizat McManus. Deocamdată nu este clar care este naționalitatea victimelor, cel mai probabil sunt imigranți clandestini.

Departamentul de Securitate Internă al SUA a fost alertat și participă la anchetă pentru a „determina cauzele acestei tragedii groaznice”, a mai menționat William McManus.

Șeful Brigăzii de pompieri din San Antonio, Charles Hood, a afirmat că instalația de aer condiționat din remorcă nu funcționa și că temperatura din interior era extrem de ridicată.

You may also like

Comments are closed.

By