Năstase, Sandu și Usatîi au adus copii la protest, ca scut. De la alți manifestanți miroase a alcool

0

Bazinul protestatar care susține revendicările nepopulare ale politicienilor care se conduc de propriile interese atunci când se opun modificării sistemului electoral este atât de redus, încât Maia Sandu, Andrei Năstase și Renato Usatîi au recurs la măsuri extreme aducând la manifestația din centrul Chișinăului copii, dar și persoane întâmplătoare, cel mai probabil plătite, de la care miroase a alcool și sunt aparent în stare de ebrietate.

La protestul organizat de cei trei politicieni au fost văzut mai mulți copii. Nu este pentru prima dată când organizatorii recurg la un asemenea gest inuman. Mai grav este că aceștia au adus copii, chiar dacă existau zvonuri despre riscul provocării unor violențe în fața Parlamentului. Aceasta înseamnă că Năstase, Usatîi și Maia Sandu au permis intenționat să vină copiii la protest pentru a fi folosiți ca scut în cazul unor altercații. Este o acțiune nu doar inumană, dar și penală – să iei copiii de la joacă și să-i aduci pe o căldură de peste 30 de grade la o acțiune care riscă să degenereze în violențe.

Mai mulți manifestanți sunt agresivi, provoacă poliția și pe manifestanții pașnici care se pronunță pentru modificarea sistemului electoral. Organizatorii nu doar că nu încearcă să-i calmeze, dar chiar îi ațâță, iar cel care a dat tonul a fost chiar Andrei Năstase, care de dimineață s-a tot înfiltrat printre manifestații pro-mixt, provocându-i pe organizatori. Apoi, chiar în timpul manifestației a forțat rândurile și a încercat să ajungă la tribună, fiind oprit de combatanți apoi de polițiști.

De la unii manifestanți miroase a alcool, unii stau în grupuri și se șușotesc stabilind anumite semnale, sunt mulți vorbitori de limbă rusă care se țin deoparte și urmăresc clădirea Parlamentului. În general, manifestația din fața Parlamentului organizată de Năstase și Usatîi seamănă mult cu cea din 20 ianuarie 2016, atunci când protestatarii au atacat poliția și au pătruns cu forța în clădirea Parlamentului.

9 98 99

Sursa:  Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By