Năstase, criticat de chişinăuieni pentru că vrea să închidă accesul spre groapa de gunoi de la Țânțăreni

nastase fb

Inițiativa liderului DA, Andrei Năstase, de a convinge localnicii din Ţânţăreni să blocheze drumul camioanelor care transportă gunoi, a fost criticată de locuitorii orașului Chișinău.

Ei spun că, în loc să mobilizeze oamenii din sat şi să creeze o nouă criză a deşeurilor, mai bine ar veni cu soluții.

Amintim că, problema deşeurilor menajere din Capitală a fost soluționată cu implicarea Guvernului, după un şir de discuții cu localnicii, primarul din Țânțăreni şi municipalitatea.

Atunci s-a decis că locuitorii din Țânțăreni vor beneficia de mai multe facilități,  printre care drumuri reparate renovarea grădiniței din sat, repunerea în funcţiune a Staţiei de tratare  a apei potabile, instalarea iluminării stradale, lucrări care sunt în plină desfăşurare.

Drumurile centrale din localitate sunt reparate aproape în întregime, copacii au fost tăiaţi, curăţaţi. De cele mai mari schimbări are parte grădiniţa din localitate, care nu a fost renovată de 44 de ani. Oamenii din Ţânţăreni spun că localitatea nu a avut parte de aşa schimbări niciodată, potrivit Publika.md.

La fel s-a decis ca Primăria municipiului Chişinău să transfere anual pe contul Primăriei comunei Ţînţăreni suma de 6 milioane de lei pentru soluţionarea problemelor de interes local.

 

You may also like

Comments are closed.

By