23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

MTID: Restricții de circulație pentru mijloacele de transport de peste 20 de tone

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează despre instituirea restricțiilor provizorii de circulație pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea de peste 20 de tone, pentru intervalul orar 10:00- 20:00, în cazul înregistrării temperaturii aerului de peste 30 grade C.

În același context, MTID recomandă autorităților publice locale, să instituie interdicția de circulație și pe drumurile locale aflate în gestiune, pentru același interval stabilit.

Măsura restricţionării circulaţiei rutiere a fost luată pentru protejarea sectoarelor de drum asfaltat și respectiv, evitarea în perioada caniculei a producerii deformaţiilor majore.

Restricțiile instituite nu se referă la vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală, sau care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

foto: moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img