Maja Kocijancic: UE salută deschiderea punctului comun „Cuciurgan – Pervomaisk”

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Uniunea Europeană salută deschiderea punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei pe segmentul transnistrean „Cuciurgan-Pervomaisk” și a dat asigurări că va sprijini eforturile în sensul îmbunătățirii controalelor la frontieră conform standardelor UE. Declarațiile în acest sens au fost făcute de purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene, Maja Kocijancic, citează Deschide.md.

„Deschiderea punctului comun de frontieră între Ucraina și Republica Moldova «Cuciurgan – Pervomaisk» pe 17 iulie este o dovadă a relațiilor de bună vecinătate și cooperare între Chișinău și Kiev și este salutată de Uniunea Europeană. Acest pas trebuie să eficientizeze și să faciliteze circulaţia mărfurilor dintre Ucraina și Republica Moldova”, a declarat Maja Kocijancic.

Potrivit lui Kocijancic, funcționarea a trecerii de frontieră trebuie „să aducă beneficii tuturor locuitorilor din regiune, în special, oamenilor de afaceri din Ucraina și de pe ambele maluri ale Nistrului”.

De asemenea acest proiect trebuie „să faciliteze circulația mărfurilor în ambele direcții”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt al UE.

Cuciurgan-Pervomaisc66

foto-_mg_3204

Punctul comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc” a fost inaugurat pe 17 iulie de către premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei Petro Poroșenko. Șeful Executivului a subliniat că proiectul respectiv contravine intereselor pretinșilor lideri de la Tiraspol, dar va simplifica, în schimb, condiţiile de activitate a agenților economici din regiunea transnistreană şi circulaţia cetăţenilor noştri, aflaţi pe malul stâng al Nistrului.

You may also like

Comments are closed.

By