Licitaţii trucate la Băcioi // Primăria a semnat cu doi agenţi economici contracte de peste 17 000 000 de lei

img

Factori de decizie ai Primăriei Băcioi sunt cercetaţi penal de către procurorii anticorupţie şi CNA pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi favorizat doi agenţi economici la licitaţiile pentru reconstrucţia grădiniţei-creşă din localitate.

Potrivit materialelor urmăririi penale, într-un caz, grupul de lucru pentru desemnarea companiilor care se vor ocupa de reparaţia acoperişului grădiniţei din Băcioi, ar fi favorizat o companie care nu întrunea mai multe cerinţe ale caietului de sarcini. Chiar dacă agentul economic nu a avut în ultimii 3 ani afaceri ce depăşesc 2 milioane de lei şi nu avea experienţa necesară, Primăria l-a desemnat câştigător, încheind cu acesta un contract de 5 320 678 lei.

Într-un alt caz, la fel contrar condiţiilor indicate în caietul de sarcini, grupul de lucru a desemnat câştigător un agent economic fără experienţă în domeniu, semnând cu acesta un contract de 11 697 894 lei. Potrivit acordului, compania urma să efectueze lucrări interioare de reparaţie a grădiniţei.

Procurorii anticorupţie au efectuat vineri mai multe acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii la birourile şi domiciliile persoanelor vizate în cauză. Pe faptul dat, a fost deschis un dosar penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, infracţiune care se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By