Intoxicații la o masă de pomenire din Glodeni // Sala de ceremonii a fost închisă

praznic-parastas-iasi-1

Mai mulți locuitori din satul Hâjdieni s-au intoxicat după ce au participat la o masă de pomenire. Pe marginea acestui caz a fost format un grup de lucru pentru a stabili cauza infecţiei.

În urma controlului s-a constatat că, la procurarea alimentelor n-au fost prezentate certificate de calitate pentru ouă, maioneză, scrumbie afumată, produse de origine vegetală, orez, crabi, caşcaval, tăieţei şi snakuri. Până la porţionarea produselor nu s-au prelevat contraprobe de produse finite.

Potrivit ANSA, personalul care a preparat bucatele dispune de certificate de control medical şi instruire igienică, dar conform spuselor administratorului, o persoană se simţea, însă n-a fost înlăturată de la procesul de pregătire a mesei de pomenire.

Pe marginea încălcărilor depistate a fost întocmit un proces contravenţional. Până la elucidarea cauzelor, care au condus la toxiinfecţia alimentară, DRSA Glodeni a emis Decizia de suspendare a activităţilor sălii, unde a avut loc masa de pomenire.

În prezent, în secţia de boli infecţioase a spitalului raional Glodeni sunt internate 20 de persoane, dintre care 7 minori. La domiciliu se tratează alte 4 persoane. Conform afirmaţiilor medicilor, starea de sănătate a pacienţilor este calificată ca fiind de gravitate medie, cu dinamica pozitivă spre însănătoşire.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By