Implicați în furturi din automobile și locuințe. Unul este căutat de cinci Inspectorate de Poliție (VIDEO)

Screenshot_3

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 – 27 de ani, domiciliați în raioanele Călărași, Nisporeni și Șoldănești, au fost reținuți de Poliție, fiind suspectați de o serie de furturi din locuințe şi automobile. Doi dintre suspecți au fost anterior judecați pentru infracţiuni similare, unul dintre ei la moment fiind anunțat în căutare de cinci Inspectorate de Poliție, pentru comiterea furturilor din automobile.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Inspectoratul de Poliţie Orhei, au efectuat un şir de acţiuni speciale de investigaţii şi de urmărire penală, în rezultatul cărora a fost curmată activitatea grupării criminale, specializată în comiterea furturilor din locuinţe prin efracţie, dar şi din automobile.

Ca urmare a investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că gruparea respectivă activa de la începutul anului curent pe teritoriul raionului Orhei, având fiecare în parte roluri bine determinate, sustrăgând din locuințe lucruri de preț și mijloace financiare.

În toată această perioadă, suspecţii au comis 13 furturi din automobile și locuinţe. Aceştia, pătrundeau în locuinţe și automobile pe timp de noapte, prin forţarea geamurilor, de unde sustrăgeau: sume de bani, televizoare, casetofoane şi alte lucruri de preţ, cauzând victimelor pagube materiale considerabile.

La 25 iulie 2017, suspecţii au fost reţinuţi pe o stradă din municipiul Chişinău. În urma percheziţiilor, în automobil şi la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate bunurile sustrase.

Bănuiţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, la moment sunt arestaţi pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă închisoare de la 7 până la 12 ani.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație. La fel se cercetează dacă au comis și alte infracțiuni pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi verificarea provenienţei bunurilor depistate şi ridicate.

You may also like

Comments are closed.

By