Guvernul României a donat 96 de microbuze școlare // FOTO

foto-img_8861

Guvernul României a donat Republicii Moldova 96 de microbuze școlare în cadrul unei ceremonii oficiale. La eveniment au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Prim-ministrul României, Mihai Tudose.

Donația de microbuze a fost făcută în baza unui Memorandum pentru acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei, semnat în cadrul ședinței Guvernului României din 22 martie curent. Este vorba despre 96 de microbuze, dintre care unul este destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă. În luna septembrie 2014, România a mai donat țării noastre o sută de microbuze pentru elevi.

„Este un ajutor foarte important în contextul reformei din educație și a optimizării școlilor, astfel încât să putem oferi educație de calitate copiilor noștri. România a știut și știe să fie alături de Republica Moldova și să contribuie direct la dezvoltarea ei. Nu o singură dată am spus că atunci când Republica Moldova a întâmpinat greutăți, primii care au întins o mână de ajutor au fost frații noștri de la București”, a declarat Pavel Filip.

„Eforturile comune sunt îndreptate pentru îmbunătățirea nivelului de trai, începând de la grădinițe, ajungând la școli, la transporturi și accesul la educație, culminând cu bursele acordate de către Guvernul României studenților din Republica Moldova, care nu fac altceva decât să întărească legăturile dintre țările noastre”, a spus oficialul român.

autobuze scolare

filip tudose4

foto-_j0a9217_0

foto-_j0a9309

foto-img_3696

foto-img_3707

foto-img_3786

transport elevi microbuze

transport elevi.jpg8

You may also like

Comments are closed.

By