Guvernul a decis să aloce 15 milioane de lei pentru dotarea tehnică a Spitalului Clinic Republican

În ședința de astăzi, Cabinetul de miniştri a decis alocarea a 15 milioane de lei pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a Spitalului Clinic Republican.

Astfel, din fondul de rezervă al Guvernului urmează a fi repartizate mijloacele financiare necesare pentru îmbunătățirea stării tehnice a blocului principal al spitalului și sporirea calității serviciilor medicale prestate cetățenilor.

Tot astăzi, Executivul a decis redenumirea Spitalului Clinic Republican în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”.

Timofei Moșneaga a contribuit la modernizarea Spitalului Clinic Republican, activând timp de 43 de ani în funcţia de medic-şef al instituției și Ministru al Sănătății între anii 1994-1997. În această perioadă, Timofei Moşneaga a reuşit să organizeze centre înalt specializate necesare pentru diagnosticul maladiilor în medicina internă şi în chirurgie. Totodată, pe parcursul activității sale, pentru prima dată în țară au fost deschise secţiile de chirurgie cardiacă, chirurgie toracică, urologie, endocrinologie, serviciul de anesteziologie.

Spitalul Clinic Republican a început să funcţioneze la sfârşitul anului 1817, având iniţial statut de spital municipal.

You may also like

Comments are closed.

By