Guvernele de la Chişinău şi Bucureşti se vor reuni într-o şedinţă comună la toamnă

presatudose filip guvern

Guvernele de la Chişinău şi Bucureşti se vor reuni într-o şedinţă comună în toamna anului curent în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei de presă, susținută de Prim-ministrul Pavel Filip şi Premierul României, Mihai Tudose, care se află în prima sa vizită la Chişinău.

Premierul Pavel Filip a menționat, în cadrul conferinței de presă, că a avut cu omologul său român un dialog deschis, sincer și prietenos. Totodată, șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău i-a mulțumit Premierului român pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. Filip s-a referit în mod special la reconstrucția și reparația grădinițelor, donarea de microbuze școlare, implementarea serviciului medical de urgență SMURD, reabilitarea Institutului Mamei şi Copilului, renovarea Muzeului de Artă din Chişinău, oferirea burselor de studii tinerilor din Republica Moldova.

filip tudose 4

În cadrul conferinței, oficialii s-au referit și la construcția gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău. Premierul Filip a declarat că proiectul tehnic va fi gata în câteva săptămâni, iar până la sfârșitul anului 2018, gazoductul va fi funcțional.

Oficialii au vorbit şi despre schimburile comerciale dintre ţări, care sunt în continuă creştere, România fiind principalul partener comercial al Republicii Moldova.

„Am reiterat interesul nostru de a continua investiţiile româneşti în țara noastră, am vorbit despre programul de privatizare pe care îl avem și am invitat încă o dată companiile românești să facă investiții în Republica Moldova”, a mai spus Pavel Filip.

filip tudose 4.jpg5

La rândul său, Premierul României a remarcat că vizita sa la Chișinău este o declaraţie publică a ataşamentului Guvernului României faţă de Moldova.

„Cifrele arată acum simţitor mai bine decât cu doi ani în urmă. Reformele au fost grele, ca orice reforme, dar încep să aducă roade, în nivelul de trai, în stabilitate, în funcţionarea unor instituţii”, a declarat Mihai Tudose.

mihai tudose

foto-_j0a8931_1

De asemenea, Prim-ministrul român a menţionat că România rămâne un avocat fidel al Republicii Moldova în relațiile cu Uniunea Europeană.

„Este un efort comun, dar este nevoie de continuare, de stabilitate. Suntem total angajaţi în efort comun cu Republica Moldova în atingerea obiectivului ei de integrare europeană”, a subliniat șeful Executivului de la București.

You may also like

Comments are closed.

By