12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

FOTO/VIDEO // Un autobuz din Moldova, implicat într-un accident în Ucraina. Trei persoane – la spital

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Accidentul rutier s-a produs în seara zilei de 17 iulie, în orașul Cernăuţi, Ucraina. Un autobuz cu pasageri „Neoplan”, cu numere de înregistrare moldoveneşti, de pe ruta Aachen (Germania) – Chişinău, s-a tamponat frontal cu un microbuz „Sprinter”, ieşit pe contrasens.

Apelul către Serviciul Situațiilor Excepționale din Ucraina a parvenit la ora 20.25.

Potrivit informațiilor recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în autobuz se aflau 56 pasageri, cetăţeni ai Republicii Moldova.

În urma impactului, autobuzul a fost proiectat într-un copac de pe marginea carosabilului. Urmare a accidentului, trei pasageri care se aflau în autobuz au suferit diverse traume şi leziuni corporale şi au fost transportaţi la spitalul din Cernăuți pentru ajutor medical şi investigaţii necesare. Viaţa acestora se află în afara oricărui pericol. Pentru ceilalţi 53 de pasageri a fost organizat transportul către Republica Moldova.

Potrivit salvatorilor ucraineni, şoferul microbuzului „Sprinter”, cetăţean ucrainean, a decedat în drum spre spital.

img_4606.w800

img_4628.w800

Ambasada Republicii Moldova la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză care are drept scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni în astfel de cazuri.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev sau +37322 788722 – numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.

foto/video: dsns.gov.ua

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img