Dodon s-a sfătuit cu Krasnoselski: Nu va merge mâine la Tighina și Bender

dodon krasnoselski.jpg567890

Președintele Igor Dodon a anunțat cu puțin timp în urmă că nu va participa mâine la evenimentele de la Tighina și Bender.

„În legătură cu evenimentele provocatoare de astăzi la adresa delegației din Federația Rusă, am hotărît, împreună cu liderul de la Tiraspol, domnul Vadim Krasnoselski, că mîine nu voi participa la evenimentele de la Tighina/Bender.

Ne vom întîlni mai tîrziu, separat, pentru a continua discuțiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului. Voi acționa ferm pentru reîntregirea teritorială a Republicii Moldova, în pofida sfidărilor și provocărilor din partea celor cărora le convine o Moldovă slabă și subordonată politic și financiar. Moldova are viitor, ca stat neutru și integru, în ciuda tuturor antistataliștilor”, a scris Dodon pe Facebook.

Amintim că astăzi vicepremierul rus Dmitri Rogozin a făcut cale întoarsă la Moscova după ce nu a fost lăsat să survoleze spațiul aerian al României pentru a ajunge la Chișinău. Oficialul rus împreunăc cu Igor Dodon urmau să plece în stânga Nistrului pentru a participa la manifestaţiile prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană.

You may also like

Comments are closed.

By